B&B Hof Driewegen

De omgeving van Hof Driewegen

De omgeving

Polder, bloemdijken, strand & dorpjes

De omgeving rond Hof Driewegen

Hof Driewegen is de uitvalbasis voor iedereen die er even lekker uit wil. Hier kun je genieten van de rust en ruimte om een heerlijke tijd te hebben.

Gezellig winkelen

Goes met zijn historische binnenstad is het centrum van Zuid-Beveland. Je vindt er de monumentale Grote- of Maria Magdalenakerk, de Manhuistuin en Slot Oostende. Ontdek de stad door een rondwandeling met gids te maken. Op de Grote Markt is er volop gezelligheid met de vele terrassen. Bezoek ook eens de weekmarkt. Goes is een heerlijke winkelstad. Ook de museumtreinen van de Stoomtrein vertrekken vanuit Goes.

Historisch centrum

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland. Stad met vele monumenten, oa de Oostkerk, Kloveniersdoelen, Stadhuis, Koepoort en Kuiperspoort. Bezoek het prachtige Abdijplein waar het provinciebestuur van Zeeland en het Zeeuws Museum gehuisvest zijn. Een rondvaart door de grachten is een leuke manier om te stad te bezoeken. Natuurlijk is Middelburg ook een echte winkelstad met vele kleine, bijzondere winkeltjes.

Historisch stadje

Veere ontstond reeds in de 13e eeuw. In de 16e eeuw werd Veere een belangrijke stad door de handel in Schotse wol. Er was in die tijd zelfs een Schotse kolonie met een eigen bestuurder. Het plaatsje heeft vele monumenten. Zo is het Museum  De Schotse Huizen gevestigd in twee Schotse koopmanshuizen. De Grote Kerk, de Campveerse Toren en het Stadhuis. Vanaf Veere kun je een rondvaart maken op het Veerse Meer. Het buitengebied van Veere is prachtig om te wandelen langs de kreken en door het bos. 

Dijken, poelen en polders

Driewegen ligt midden in de Zak van Zuid Beveland. Een uniek gebied met kleine en grote polders, kreekresten en weeltjes en talloze bloemdijken. Perfect om te wandelen en te fietsen. Bezoek het Heggengebied bij Nisse of maak een wandeling rond de Zwaakse Weel. Je komt door kleine dorpjes waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan.

 

Strand van Baarland

Strandje met een leuke strandtent dichtbij Hof Driewegen. Gelegen aan de Westerschelde. 

Nationaal Park Oosterschelde

De Oosterschelde is oorspronkelijk een riviermonding. Door de aanleg van de Deltawerken is deze veranderd in een ondiepe zeearm met zout water. Aan de Oosterschelde ligt de visserplaats van Zeeland: Yerseke. Bekend van de mossel- en oestercultuur. Ga eens mee op oester expeditie! Op en aan de Oosterschelde kun je diverse excursies maken met een gids. Ook kun je bruinvissen en zeehonden spotten tijdens een bootsafari. Bezoek ook eens Zierikzee op het eiland Schouwen-Duiveland.

Voltooi uw boeking via een van onze platforms

Natuurhuisje

AirBnB